وسیله کتور و به لهجه محلی(کتفر یا کتبر)

این ابزار یکی از ابزار سنتی کشاورزی محسوب می شود. که در گذشته ای نه چندان دور اکثر کشاورزان از این ابزار استفاده می کردند. این وسیله را میتوان همان بیل کشاورزی ولی با اندازه ی سه برابری تصور کرد. یک کفه بزرگ که وسط آن دو زنجیر به بلندی حدودا دومتر به آن متصل شده است.

ادامه مطلب

بیل قمشه ی

تاریخ ادوات کشاورزی شهرضا-بیل

بیل: بیل یکی از قدیمی‌ترین ادوات کشاورزی است. از بیل برای باغبانی و کشاورزی استفاده می‌شود. این ابزار ابتدا به شکل چوبی و بعدها با استفاده از فولاد ساخته شد. از بیل برای کندن زمین و کاشتن بذر و گیاه استفاده می‌شود. بیل بسته به کاربرد آن دارای اندازه‌های متفاوتی است

ادامه مطلب

اردوی گروه مربیان و سرپرستاران پیش اهنگ و جوانان شیر وخورشید شهرستان شهرضا ۱۳۴۵

پیشاهنگی در ایران در سال ۱۳۰۴ خورشیدی توسط آقای احمد امین‌زاده تأسیس گردید و در خردادماه سال ۱۳۱۴ نخستین دورهٔ مربیگری پیشاهنگی، در اردوگاه منظریهٔ تهران (اردوگاه شهید باهنر) برگزار گردید و فعالیت‌های این سازمان تا سال ۱۳۲۰ ادامه یافت؛ اما به علت وقوع جنگ جهانی، از سال ۱۳۲۰ تا سال ۱۳۳۲ فعالیت پیشاهنگی در ایران کمتر گسترش یافت. فعالیت‌های پیشاهنگی از سال ۱۳۳۲ توسط حسین بنایی به طور کامل و جهانی در سراسر ایران گسترش یافت و مجدداً با قوت بیشتری فعالیت‌های خویش را پی گرفت و تا سال ۱۳۶۴ ادامه داشت.

ادامه مطلب

شهرضا در زلال شعر(۱۰)

آقای مصطفی جهانمردی از دبیران خوش نام و فعال شهرضایی، در ۲۲ اردیبهشت ۱۳۳۶ در این شهر متولد شد. وی از سال ۱۳۵۵ و پس از  گذراندن دوره‌ی دانشسرای راهنمایی در مدارس راهنمایی منطقه دهاقان و  شهرضا به تدریس پرداخت. رشته‌ی درسی ایشان علوم اجتماعی و هنر بود. ایشان علاقه‌ی مفرطی به شهرضا و آداب و رسوم آن دارد و مقالات و نوشته های متعددی درباره‌ی شهرضای قدیم در جراید به چاپ رسانده است.

ادامه مطلب
1 2 3 4 5 6 124