استاد پیشکسوت جناب آقای دکتر هوشنگ دانشگر
دکتر هوشنگ دانشگر، متخصص داخلی و فوق تخصص گوارش، از اساتید بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، متولد ۱۳۱۴ شهرستان شهرضا بوده است.
وی در سال ۱۳۴۰ در رشته پزشکی عمومی از دانشگاه اصفهان فارغالتحصیل شد و در سال ۱۳۴۷ تخصص داخلی خود را از دانشگاه علومپزشکی تهران دریافت نمود. پس از آن فلوشیپ گوارش و آندوسکوپی خود را از دانشگاههای لندن، ژاپن و آمریکا کسب کرد و در سال ۱۳۶۸ از دانشگاه تهران توانست در رشته گوارش فوق تخصص بگیرد.
دکتر دانشگر در دوران فعالیت خود در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سمتهای متعددی از جمله مدیریت گروه داخلی، ریاست دانشکده پزشکی، عضویت در شورای پژوهشی دانشگاه، عضویت در هیأت ممیزه دانشگاه، عضویت در هیأت تحریریه مجله دانشکده پزشکی و ریاست بخش جهاز هاضمه دانشکده پزشکی ایفای نقش نمود. ایشان همچنین با عضویت در مجامع علمی مختلف از جمله انجمن پزشکان انگلستان، انجمن متخصصین داخلی و انجمن فوق تخصص گوارش ایران اقدامات شاخص و برجستهای را انجام داد. دکتر دانشگر علاوه بر فعالیتهای اجرایی متعدد کتابهایی را نیز تألیف نمود که میتوان به تألیف کتابهای “تشخیص بیماری جهاز هاضمه” و ” مروری بر بیماریهای شایع کبد و مجاری صفراوی” اشاره کرد. وی همچنین بیش از ۳۰ مقاله در زمینه بیماریهای دستگاه گوارش و اندوسکوپی منتشر نموده است. یکی از شاگردان دکتر دانشگر در خصوص اخلاق و مرام ایشان خاطرهای نقل کرده و میگوید:«دکتر دانشگر در عین داشتن ظرافتهای کلامی، بسیار مبادی آداب نیز بود و هرگز به طور مستقیم اشتباه دانشجویی را به رخش نمی کشید و به طور علنی از کسی انتقاد نمیکرد. یک روز که در اطراف تخت کودک دهساله ای ایستاده بودیم که از دلدردهای گاه و بیگاه رنج می برد، دکتر دانشگر در میان دانشجویان چشم گرداند و از یکی از انترنها که روزی دیر به کلاس کولونوسکوپی آمده بود پرسید:”چند درصد از بچههایی که دلدرد دارند، واقعاً نیازمند یک بررسی پزشکی هستند؟” او با اطمینان گفت: “هشتاد و پنج درصد.” قاطعیت او همه ما را به صحت کلامش مطمئن کرد و دکتر دانشگر نیز که حالت چهرهاش موید نظر وی بود اضافه کرد:”آقای دکتر کاملاً درست فرمودند، این رقم نزدیک به ده درصد است!”» این فوغ تخصص گوارش، رمز موفقیت خود را مطالعه مداوم، علاقه به دانشجویان و مهربانی با آنان، مهربانی با همکاران مراجعه کننده و فروتنی و احترام عمیق به همکاران عنوان کرد و اساتید تأثیر گذار در این خصوص و به طور کلی در زندگی خود را مرحوم دکتر فرزاد و دکتر عزیزی اساتید دانشگاه تهران، پروفسور شرلوک استاد دانشگاه لندن و پروفسور ویلیام بنیانگذار تعویض کبد در انگلستان معرفی نمود. دکتر دانشگر به پزشکان جوان نیز توصیه نمود: پزشکان جوان بایستی این نکته مهم را مد نظر قرار دهند که نکاتی که در اخلاق پزشکی به آنها تأکید گردیده را مراعات نمایند و به این نکته مهم که علم طب یک تجارت نیست و نمیتواند باشد را در فعالیت خود مد نظر قرار دهند و همیشه جنبههای معنوی و رضایت بیمار را سرلوحه کار خود قرار دهند تا انشاءا… در زمان بازنشستگی از دوران فعالیت خود و خدماتی که به مردم کرده راضی باشند.ایشان ششم آذرماه فوت کردند.روحش شاد ویادش گرامی
زنده یاد استاد دکتر هوشنگ دانشگر بدرود حیات گفت.ضایعه درگذشت این استاد فرهیخته را به خانواده داغ دار ایشان و خانواده بزرگ دانشگاه تسلیت می گوییم.
متاسفانه درزادگاه خود هنوزجایگاه اصلی خودراندارند.