روستای کهرویه
روستای کهرویه تا شهرشهرضا حدود ۳۰کیلومتر فاصله دارد.آب و هوای روستای کهرویه معتدل کوهستانی است وبه همین دلیل بیشه زار وچشمه زار های زیباو طبیعتی پرشکوه برای گذراندن فراغت دارد.از آثار روستای کهرویه می توان به قبرستان قدیمی که قدمت آن به بعد از اسلام برمی گرددوقلعه سنگی وقلعه گبری وقنات کتایون وامامزادگان ابراهیم ومحمد سلام اله علیها,باغات سیب در زمان شکوفه دادن بسیار زیبا است.امید است که باهمت مسئولین روستا گردی دراین روستای زیبا رونق بگیرد.
امام زادگان ابراهیم و محمد سلام الله علیهما
نسب :
نسبت به این مکان و امامزادگان شریف احترام و حرمت ویژه قائلند.این مطلب در شجره نامه و تأییدیه حجت الاسلام فلسفی از کتابخانه آستان قدس رضوی نیز آمده است.
مساحت :
مساحت صحن امامزده حدوداً ۴۰۰۰متر و مساحت زیر بنای خود بقعه به حدود ۶۰۰ مترمربع می رسد.
توضیحات :
این مکان در جنوب شهرضا قرار گرفته و در واقع مدفن سرهای مبارک امامزادگان ابراهیم و محمد هستند که بدنهای پاکشان در روستای زیارتگاه مدفون می باشند. قاتل این بزرگواران بعد از به شهادت رسانیدن این دو امامزاده در حالی که حامل سرهای آنان بوده از این مسیر به سمت سمیرم در حرکت بوده که در این مکان دستگیر و سپس کشته می شود و سرهای مبارک آن دو بزرگوار در این مکان به خاک سپرده می شود این مکان تا سال ۱۳۷۵ ساختمانی با مصالح خشت و گل بوده و سپس بنای جدید با همت هییت امناء و خیرین و اهالی روستا و همچنین اداره اوقاف شهرستان ساخته شده است.ضریحی فلزی در ابعاد ۳×۲ روی سنگ مزار نصب گردیده و گنبدی دوپوش و کاشیکاری شده که ارتفاع آن از کف ۲۴ متر می رسد روی بقعه قرار گرفته است. تزیینات بقعه شامل کاشیکاری دور تا دور دیوار و مقرنس آینه کاری و چشم نواز آناست که تا سقف ادامه دارد. اهالی روستا نسبت به این مکان و امامزادگان شریف احترام و حرمت ویژه قایلند.
گرداورنده عمادالدین منصف باهمکاری میراث فرهنگی
عکاس:محمدعلی جعفری