معرفی هنرستان هنرهای زیبای شهرضا
هنرستان هنرهای زیبای شهرضا
هنرستان هنر های زیبای شهرضا در سال۱۳۷۱ باهمت اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان اصفهان و پیگیری اداره ارشاد اسلامی شهرضا تاسیس گردید .
در آغاز سه رشته هنری در این هنرستان راه اندازی شد که شامل نقاشی نگار گری ونقشه فرش بود .
با تغییر نظام آموزشی رشته گرافیک جایگزین رشته های بالاگردید.
شهرستان شهرضاازدیربازمهد هنرهای مختلف نظیر سفال، سرامیک، فرش، خوشنویسی ،کتاب آرایی، موسیقی،نمایش و … بوده است،بدین روی رشته های پر طرفدار پویانمایی و نمایش و موسیقی نیز به رشته های این هنر ستان اضافه شد تا سنت حفظ و اشاعه هنرهای اصیل و ماندگار شهرضا به صورت آموزش رسمی ومدرسه ای نیز ادامه یابد.
طی سال های گذشته تا کنون این هنرستان موفق شده است آمار قابل قبولی را در کنکور به دست آورد و به طور متوسط سالانه بیش از ۷۰٪از هنر جویان این هنرستان جذب آموزش عالی شده اند .
هم اکنون گروهی از هنرجویان سابق در همین هنرستان به تدریس اشتغال دارند و گروهی در مراکز آموزشی دیگر ، شماری نیزباکار آفرینی جذب بازارکارشده اندوبه فعالیت هنری خودمی پردازند.
هرساله یک یاچندنمایشگاه وکارگاه هنری توسط هنرجویان،فارغ التحصیلان وهنرآموزان این هنرستان برگزارمی گردد.که مورداستقبال همگان قرارمی گیرد.
هنرستان هنرهای زیبای شهرضا در سال های گذشته منشأ تأثیرات خوبی در اعتلای فرهنگ و هنر شهرستان بوده است. برگزاری نمایشگاه های فراوان ، همکاری در زیبا سازی شهر ، برگزاری همایش ها و کارگاه های هنری بخشی از این کارهاست.
این هنرستان علاوه بر همکاری با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان بازوی مشاوره ای و اجرایی، در برگزاری همایش ، کنگره ، کارگاه آموزشی، جشنواره و … با دیگر نهادها از جمله: آموزش و پرورش ، شهرداری، کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر، بسیج، شورای فرهنگ عمومی ، ستاد اوقات فراغت و ستاد نوروزی و…، در مشاوره و اجرا همراهی می کند. همچنین عکاسی از اماکن تاریخی و دیدنی شهرضا بخشی از فعالیت های فرهنگی این هنرستان است.
هنرستان هنرهای زیبای پسران شهرضا همواره آموزش تخصصی و اصولی را سرلوحه کارهای خود قرارداده است از این رو هنرجویان این هنرستان هرساله در مسابقه ها و جشنواره های مرتبط رتبه های شایسته ای را کسب می نمایند، چنان که گاهی در یک سال بیشتر هنرجویان موفق به دریافت یکی از رتبه های شهرستان ، استان و یا کشور می شوند .
وضعیت آموزشی (رشته ها)
هم اکنون کلاس های دهم، یازدهم و دوازدهم دو رشته پویانمایی و موسیقی در هنرستان فعال است. این مسأله بنا به دو دلیل است ۱- کمبود فضای فیزیکیکافی ۲- عدم استقبال از رشته های دیگر. در هنرستان های پسرانه به دلیل این که هنرجو رشته ای را به دلیل نیاز شغل آینده خود انتخاب می کند ، پس به مسائلی همچون بازار کار ، تقاضـای کار ، هزینه ایجاد شغل درآن رشته ، درآمد ، … و معیارهایی از این دست توجه می نماید.یکی از دلایل مهم دیگر عدم شناخت کافی مدیران و مشاوران متوسطه اول از رشته های هنری و هدایت ناصحیح دانش آموزان به سمت سایر رشته می باشد. بدین روی در برخی رشته ها استقبال کم می شود و یا به صفر می رسد. شمار هنرجویان به ترتیب کلاس دهم در دورشته ۲۰ نفر ، یازدهم در دورشته ۱۸ نفر نفر و کلاس دوازدهم ۱۱نفر می باشند.
فرصت ها
این هنرستان به عنوان یک پایگاه فرهنگی در شهرضا همواره تأثیرات خوبی را در حوزه فرهنگ و هنر شهرستان داشته است و هرچه به پیش می رویم با زیاد شدن شمار هنرآموختگان در سطوح بالاتر رشد و غنای فرهنگی، هنری بیشتری به این شهر می بخشد.
سامان بخشی به آموزش هنر از کارهای مهمی است که هنرستان های هنرهای زیبا می تواند در هر جا پرچمدار آن باشند.
اگر واقع بینانه بنگریم بار سرمایه گذاری و تولید نیروی انسانی هنرمند ، متعهد و مفید برای ایران اسلامی بردوش این نهاد ارزشمند است، که با کمترین توجه و امکانات و بیشترین بی مهری به کار بزرگ خود ادامه داده است .